روحانی و آبه

واکنش رسانه‌ها و فعالین سیاسی مدعی اصلاحات به نتایج سفر روحانی به ژاپن، گویای این مسئله است که سوغات سفر به ژاپن، سرابی بیش نبود.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در بازگشت از سفر مالزی و ژاپن درخصوص دستاوردهای این سفر، اظهار داشت: در مسئله تحریم برخی کشورها حساس‌تر از دیگران هستند، البته به غیر از یکی دو کشور همه مخالف تحریم هستند و مخالف قوانین بین‌المللی است؛ این موضوع مورد اتفاق همه کشورهاست چون به ضرر همه کشورها است. ژاپنی‌ها و اروپایی‌ها در این زمینه فعال هستند تا تحریم را بشکنند.

بیشتر بخوانید:

سوغات روحانی از ژاپن و مالزی چقدر اقتصادی است؟


روحانی افزود: در زمینه شکستن تحریم هم ژاپنی‌ها یک پیشنهاد جدید داشتند و هم ما که بنا شد رایزنی‌ها ادامه داشته باشد.


تلاش ژاپن و اروپا برای شکستن تحریم!


آقای روحانی در اظهارنظری تأمل‌برانگیز گفته است «ژاپنی‌ها و اروپایی‌ها فعال هستند تا تحریم را بشکنند»! این در حالی است که کشورهای اروپایی در همین چند سال اخیر و به عبارتی در پسابرجام، بارها تحریم‌های جدیدی علیه مردم ایران وضع کرده‌اند.


سران تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه، آلمان) تاکنون بارها تاکید کرده‌اند که در مسئله ایران، با آمریکا دارای هدف مشترک هستند و تنها در روش‌های رسیدن به این هدف با واشنگتن اختلاف نظر دارند.


طرف اروپایی در برجام متعهد شده بود که ضمن خرید نفت از ایران و پرداخت پول آن، تبادلات بانکی را نیز برقرار کرده و همچنین کالاهای تحریمی را با ایران مبادله کند؛ اما اعضای اروپایی برجام به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکردند. متاسفانه مقامات ارشد دولت بارها از اعضای اروپایی برجام و به‌خصوص فرانسه تقدیر کرده‌اند. این در حالی است که اروپا همصدا با آمریکا در پی دائمی‌کردن محدودیت‌های برجامی ایران و در ادامه برجامیزه کردن مولفه‌های قدرت کشورمان است.


ژاپن نیز در مسئله تحریم‌ها، کاملا از آمریکا تبعیت کرده و به هیچ عنوان خلاف دستورات واشنگتن عمل نمی‌کند.


خوش خیالها هم جدی نگرفتند


در روزهای اخیر برخی روزنامه‌های زنجیره‌ای با بزرگنمایی سفر رئیس‌جمهور به ژاپن، این مسئله را مقدمه فتح‌الفتوحی بزرگ جا زده و همزمان با حمله به منتقدان، آنها را مورد توهین و فحاشی قرار دادند.


برای نمونه، روزنامه ایران- ارگان رسانه‌ای دولت- در شماره دیروز در مطلبی تأمل برانگیز نوشت: «کلمه دیپلماسی موجب خراش روحبخش مهمی از تندروها می‌شود. شاید بتوان آن را مترادف با نسبت میان جن و بسم‌الله معرفی کرد، چنانکه گویی دیپلماسی یک شیوه حرام برای کسب نتایج زیانبار است. تمامی دستاوردهای دیپلماتیک را نجس و نامشروع می‌دانند. نحوه برخورد آنان با سفرهای رئیس‌جمهوری نشان‌دهنده حساسیت آنان بیش از هر چیز به اقدامات و سفرهای دیپلماتیک است. چه این سفر جزو سفرهای معمولی و مرسوم باشد و چه با برنامه کاری مشخص انجام شده باشد. این مخالفت دلواپسان بر چه مبنایی است؟».


ارگان دولت در ادامه نوشت: «آنان گمان می‌کنند که باز بودن راه دیپلماسی برای حل اختلافات یا بهبود روابط بین‌المللی کشور، موجب به حاشیه رفتن این گروه تندرو می‌شود. از این‌رو حداکثر کوشش را می‌کنند تا بلکه هیچ فرآیند دیپلماتیکی جهت حل یا تخفیف مسائل در روابط بین‌المللی ایران شکل نگیرد. نفرتی که از ابتدا علیه برجام پیدا کرده بودند، محصول همین نگاه آنان به دیپلماسی است». این ادعای مضحک در حالی است که منتقدان هیچگاه با مذاکره و دیپلماسی مخالف نیستند، بلکه مدافع دیپلماسی عزتمندانه و مخالف دیپلماسی انفعالی و التماسی هستند.


دولتمردان، برجام را نماد تعامل با جهان و دیپلماسی برد-برد نامیدند. اما همین برجام، ارزش پول ملی را کاهش داد و سفره مردم را کوچک کرد. در پسابرجام هم تحریم‌ها افزایش یافت و هم عزت پاسپورت ایرانی لگدمال شد.


در یک نمونه دیگر روزنامه زنجیره‌ای آرمان در یادداشتی به قلم «صادق زیباکلام» فعال سیاسی مدعی اصلاحات نوشت:«واقع مطلب این است که آقای آبه در جایگاهی است که اتفاقا می‌تواند نقش مثبتی میان ایران و آمریکا ایفا کند. نقشی که اروپایی‌ها به دلایل مختلف نتوانستند از عهده آن برآیند و عمان دیگر در جایگاهی نیست که چنین نقشی را بازی کند و با بیرون رفتن عمان از حلقه رابط تهران و واشنگتن و ناامید شدن از اروپایی‌ها ظاهرا نگاه‌ها به سمت ژاپن است».


رسانه‌های زنجیره‌ای پیش از این درباره واسطه‌گری اروپا نیز از همین ادبیات استفاده می‌کردند.


برخی از رسانه‌های زنجیره‌ای با بزک آمریکا و دلال‌های ترامپ، همچنان وعده سیب و گلابی برجام می‌دهند. اما در مقابل اکثریت مطلق مدعیان اصلاحات، با سردی نسبت به نتایج سفر روحانی به ژاپن واکنش نشان دادند.


به عبارت دیگر، سوغات سفر به ژاپن، سرابی بود که خوش خیال‌ها هم جدی نگرفتند.


گشایش اقتصادی بهانه است


با کنار هم قرار دادن سه مقطع «امضای برجام»، «خروج آمریکا از برجام (آغاز برجام اروپایی)» و «فعالیت واسطه‌ها» به این نتیجه می‌رسیم که هدف اصلی طرف مقابل- به سرکردگی آمریکا و نوچه‌هایش (فرانسه، ژاپن و...)- دائمی‌کردن محدودیت‌های برجامی ایران و تعمیم خسارت محض توافق هسته‌ای به حوزه‌های راهبردی از جمله موشکی و منطقه‌ای و تعلیق اقتصاد کشورمان است. در این میان بهبود اوضاع اقتصادی ایران و رفع مشکلات معیشتی مردم هیچ جایگاهی در این پروژه ندارد.


تجربه ثابت کرده است که دولت آقای روحانی در حوزه‌های مختلف و به خصوص حوزه سیاست خارجی، حداقل پس از یک‌سال تازه به حرف منتقدان رسیده و مستقیم یا غیرمستقیم بر ‌اشتباه بودن رویکرد خود اذعان می‌کند.


همان‌قدر که برجام (در دولت اوباما و سپس ترامپ) و بسته‌های اروپا (تحت عنوان اس پی وی و اینستکس) به بهبود اقتصاد کشور کمک کرد، واسطه‌گری کشورهایی همچون فرانسه و ژاپن نیز معیشت مردم را بهبود خواهد داد.


کلید حل مشکلات در داخل است


رهبر معظم انقلاب- ۹ اردیبهشت ۹۴- فرمودند: «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیت‌های متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به عنوان «تنها راه علاج مشکلات اقتصادی» انجام دهند».


موکول کردن حل مشکلات اقتصادی کشور به مذاکره با آمریکا، و سپس دلخوشی به برجام اروپایی و پس از آن موکول کردن همه چیز به اقدامات چند دلال- که کشورهایشان به توسری خوردن از آمریکا شهره هستند- در حقیقت، ارسال پالس ضعف به دشمن و گستاخ کردن طرف مقابل در دیکته کردن زیاده‌خواهی خود است. راه علاج مشکلات کشور، اهتمام جدی به اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان عظیم داخلی است.


در حال حاضر دلخوشی به برجام نتیجه‌ای جز خسارت برای مردم کشورمان نخواهد داشت. دولتمردان باید روند شرطی سازی مردم به مذاکره با آمریکا و نشست و برخاست با دلال‌های مذاکره را متوقف کرده و با بهره‌مندی از توانمندی‌های عظیم داخلی، مشکلات را رفع کنند.

منبع: کیهان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    3 14
    فشار‌های روانی ازطرف تند روزها ودلواپسان اجازه هیچگونه مانوری را به دولت در هیچ زمینه ای نمی‌دهد ،دولت که وطن فروش نیست که این همه به او فشار وارد می کنید روش‌ها ی رسیدن به اهداف واحد باهم متفاوت است ،اگرروزی عملا دلواپسان کاررهارا در اختیار بگیرند فکر میکنم همه این فشارها به پایان برسد و انجام مذاکرات هم عیبی نداشته باشد
    • Yaser IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      9 5
      اين اصلاح طلب ها هم فاسدن هم وطن فروش . مگه همين تندروها نبودن كه ميگفتن نبايد به امريكا و اروپا اعتماد كرد، الان كه اعتماد كرديم و كشور رو شش ساله معطل برجام كرديم چي براي كشور حاصل شد . خدايي بايد خجالت بكشيد از اين اظهار نظرتون. مملكت رو امثال شما خراب كردن !!!
    • IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      8 2
      مذاکره ایراد ندارد ، یه چیزی میدی و دربرابرش یه چیزی میگری، نه اینکه طلا بدهی و به جاش آب نبات بگیری! ....
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      1 1
      چه آبه بیاد ایران چه روحانی بره ژاپن دلواپسان دلواپس میشن.شک نکنید این سفرها یه منفعتی برای مردم داره که اینا اینجوری به تقلا کردن میفتن
  • IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    8 2
    وقتی خزعبلات "میرزابنویس" روزنامه ایران درباره برجام را خواندم با خودم گفتم : بابا صد رحمت به فهم و شعور اسب !
    • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      5 0
      این چیه نوشتی اقا؟ اسب یکبار در مسیری که خطری متوجه او باشد اشتباها برود دیگر تا زنده باشد از ان مسیر نخواهد رفت حتی با تازیانه صاحبش همان اسب را با چند ماه تعلیم میتوانید با اثار فاخر در یک سیرک مشاهده کنید این چه مقایسه غلطی است که انجام میدهید؟
    • IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      2 0
      من بیشتر تعجب میکنم از جناب پروفسور زیباکلام(البته به مصداق کچلی که اسمش زلفعلی بود)...تو این فکرم ایشون کجا درس خونده ؟کجا مدرک گرفته؟نکنه پایان نامه را از مقابل دانشگاه.....
  • IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    8 3
    متاسفانه رئیس جمهور بازیچه غربی شده با این وزیران دو تابیتیها
    • IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      2 1
      ای بابا ... دوباره دو تابعیتی... اصلا 100 تابعیت.. دریغ از یه ذره عمل و کار
  • IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    8 2
    نسبت جن و بسم الله همانند نسبت کارکردن و اصلاح طلبان است. انها فقط فک زدن بلدن البته فک زدنی از نوع عهدنامه ترکمانچای و گلستان
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    11 2
    حق مأموریت به مالزی وژاپن- هزینه سفر-هواپیما و....
    • IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      1 3
      باز دمش گرم مثل محمود کل خاندانشو با پول مردم ایران نبرد دو هفته نیویورک
  • سید IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    5 1
    اصلاح طلبان خاطرجمع تهوع آور کاسبان مذاکره با غرب و قراردادهای ننگینی همچون برجام نافرجام!!
  • اکبر IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    6 9
    یک عده ای تندرو خود را صاحب این کشور میدانند دست وپای دولت را بستند وهر موقع یک موفقیتی در دولت احساس میکنند یک موشک شلیک میکنند واز طرف دیگر از گرانیها از دولت شکایت میکنند
    • محمد IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      6 1
      خفه خون بگیر
    • NL ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      3 1
      اگه سپاه دست و پا رو بسته بود که ظریف با کری قدم نمیزد و رئیس جمهور با اوباما چاق سلامتی نمی کرد و الانم از ژاپن بر نمی گشت... اگه بسته بودن که بنزین یه شبه نمیشد 3 تومن اگه با دست و پای بسته هرکاری و هرحرفی دوست داشته زده و این بلا سر مردم اومده که وای به حال دست و پای باز
    • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
      1 1
      ظریف با کری قدم زد آتیشتون زد.ایشالا روبوسی دکتر روحانی با ترامپ
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    4 0
    حیف این هزینه هایی که از جیب بیت المال برای تست نظریات و تحلیل های اینا داره خرج میشه ... یکی نیست بگه پدر جان .. نوزاد برجام سقط شد.. بیخیال... برگرد سمت مردم.. بلدن کار رو دربیارن
  • سربدار IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    5 0
    علی اکبر مهرابی اقتصاد دان : شنیده‌ام که در برخی جلسات خصوصی دولتی‌ها گفته شده است بگذارید ببینیم در انتخابات آتی کنگره آمریکا چه اتفاقی می افتد ... مسئولین نباید یک اشتباه را دوبار تکرار کرده و بار دیگر در انتظار انتخابات کنگره آمریکا باشند، منوط کردن مسائل کشور به نتیجه انتخابات کنگره آمریکا کار اشتباهی است، زیرا حتی اگر دموکرات‌ها هم بر سر کار بیایند برای ما فرقی ندارد." " در سیاست خارجی آمریکا یک مرکز فرماندهی وجود دارد که آن هم خارج از دولت آمریکا است و همگی باید از آن تبعیت کنند، تنها فرقش این است که آقای ترامپ زمخت‌تر از بقیه است."
  • روح الله IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    3 7
    خاک بر سرتون مشرق عقده ای
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    1 0
    حالا خوشحالی داره رئیس جمهور دست خالی برگشته ؟
  • IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    1 1
    حالا تو این اوضاع اقتصادی مردم ،آیا این همه گشت وگذار دولتی ها لازمه؟؟
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    3 2
    مصداق با دست پس میزنین با پا پیش!
  • IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    0 0
    آنهایی که طرفدار مذاکرات و عهدنامه های جدید کذایی هستند آیا به این نتیجه رسیده اند تا وقتی ایران همه مولفه های قدرت را از دست نده آمریکا و اروپا راضی نمی شوند ؟ همانطور که ایران بر سر موشک ها مذاکره نمیکند آنها هم به کمتر از آن راضی نمی شوند
  • IR ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    0 0
    حل مشکلات کشور نه در لوزان نه ژنو ونه نیورگ است بلکه درداخل کشور وانجام اقتصاد مقاومتی است واتکای داشته درون کشور است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس